Doktersassistent in de huisartsenpraktijk

Ben jij je aan het oriënteren op een baan als doktersassistent(e) of wil je een carrière switch maken? Dan is het project zij-instromers ‘doktersassistent in de huisartsenpraktijk’ misschien iets voor jou. Het project richt zich op het opleiden van zij-instromers tot doktersassistent. Dit gebeurt via een regulier maar op maat gemaakte bbl-opleiding, waarbij je werken en leren combineert. Ben je geïnteresseerd, dan is er woensdag 18 mei van 16.00 tot 18.00 uur een informatiebijeenkomst.

Dus heb je nog geen diploma tot doktersassistent? Geen probleem! De initiatiefnemers van het project (Graafschap College, UWV en Hoogzorg & Huisartsenzorg Oude IJsselstreek) hopen in september 2022 te starten met de bbl-opleiding. Dit is een opleiding waarin je werken en leren combineert. 

Doktersassistent(e) 

Als doktersassistent(e) ontvang je patiënten, je geeft (in overleg met de huisarts of dokter) advies, voert kleine onderzoeken uit, plant afspraken in en je helpt bij de administratie. Als assistent heb je veel verschillende taken en dus veel afwisseling. Je bent vaak de stem en het gezicht van een huisartspraktijk. 

Voor deze opleiding zijn de initiatiefnemers van dit project op zoek naar enthousiaste en leergierige zij-instromers. Jij past in het profiel als je geïnteresseerd bent in de medemens en over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikt.

Minimumeis voor doktersassistent in de huisartsenpraktijk

Voor deze bbl-opleiding heb je nodig:

  • een mbo-diploma van een opleiding op niveau 2 of 3;
  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
  • een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4;
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk. 

Informatiebijeenkomst 

Woensdag 18 mei is er van 16.00 uur tot 18.00 uur is er een informatiebijeenkomst over het project ‘doktersassistent in de huisartsenpraktijk’. Dan krijg je meer informatie over de functie doktersassistent en de bbl-opleiding (opleiding wordt verzorgd door het Graafschap College). Tijdens de bijeenkomst is er ook een mogelijkheid om vragen te stellen aan een doktersassistent. En mocht je na afloop van de bijeenkomst zeggen ‘Ja, dit is wat voor mij!’, dan gaan we graag verder met je in gesprek. Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht en kan via een van onderstaande e-mailadressen. Wanneer jouw aanmelding binnen is, ontvang je hiervan een bevestiging. 

  • Marjon Riefel, Adviseur werkgeversdiensten UWV en werkzaam in het WerkgeversServicepunt Achterhoek: marjon.g.riefel@uwv.nl 
  • Corinne Vellekoop, Coördinator opleiding doktersassistent en werkzaam bij het Graafschap College: c.vellekoop@graafschapcollege.nl 
  • Stagebureau hoogzorg: stagebureau@hoogzorg.nl 
Voer een getal tussen 0 en 0 in.
0612345678 (10 cijfers, zonder streepje)
Ben je na 12 maart 2020 werkzoekende geworden?*
Word je binnenkort met werkloosheid bedreigd?*
Heb je extra ondersteuning nodig?*
Ben je werkgever?*
Hierbij geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken en delen met het team van Achterhoek Werkt Door en deelnemende organisaties*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.