Edwin heeft eindelijk weer een baan

"Er is een einde gekomen aan de onzekerheid"

Edwin (51) is lasser. Hij kreeg in 2021 een bedrijfsongeval, waarna hij in de ziektewet terecht kwam en niet meer terug kon naar zijn werkgever. Daarna volgde anderhalf jaar WW. Het lukte hem niet om aan vast werk te komen, ook al solliciteerde hij regelmatig. Het UWV zocht via verschillende uitzendbureaus naar een baan voor hem, maar vaak stond hij na korte tijd alweer op straat. Het was een kwetsbare en onbevredigende situatie voor Edwin. Hij wilde graag vast werk, maar het lukte niet en er was weinig perspectief. “Ik voelde me tweede keus”, zegt hij.

Vast contract

Uiteindelijk zocht het UWV contact met ‘Achterhoek Werkt Door’ en ging Edwin in gesprek met Joris-Jan Janssen, accountmanager bij Laborijn. Samen keken ze wat er nodig was om voor hem een baan te vinden én te houden. Het bleek dat hij met enige extra begeleiding prima aan het werk kon bij Gerritsen van Groningen* in Terborg, vlakbij zijn woonplaats. Na een proefplaatsing heeft hij daar nu een dienstverband van 34 uur per week op de afdeling poedercoating. Een jobcoach heeft regelmatig contact met hem om te kijken of het werk naar tevredenheid gaat. Edwin is blij met zijn nieuwe baan. “Het is een fijn bedrijf. Ik heb leuk werk en kan goed opschieten met mijn collega’s. En heel belangrijk: er is een einde gekomen aan de onzekerheid.”

Geen zorgen meer

Als Edwin terugkijkt op de afgelopen periode, vindt hij het jammer dat hij niet veel eerder is doorverwezen naar ‘Achterhoek Werkt Door’. “Alle gesprekken bij het UWV leverden weinig op. Daardoor was het voor mij niet zo’n fijne tijd. Je wilt graag aan het werk, maar je weet niet hoe je dat kunt krijgen en de instanties weten het ook niet. Dan word je onzeker. Het is ook niet goed voor je CV. Gelukkig hoef ik me nu geen zorgen meer te maken en kan ik weer vooruitkijken.”

* Gerritsen van Groningen is een familiebedrijf dat zich al meer dan 50 jaar richt op het vervaardigen van hoogwaardige metalen producten, aluminiumbewerking en poedercoating. De eindproducten van Gerritsen van Groningen worden toegepast in een grote diversiteit van systemen.

Ook op zoek naar ander werk, maar het lukt nog niet? Neem contact op met het team van ‘Achterhoek Werkt Door’.

Meer praktijkverhalen

Praktijkvehaal 1 van 3:“Via 'Achterhoek Werkt Door' ben ik bij een werkgever terecht gekomen die mij op weg helpt. Ik heb het daar helemaal naar mijn zin”
Lees het verhaal
Praktijkvehaal 2 van 3:"Mijn doel was en bleef het vinden van een passende, nieuwe baan en niet het Doelgroepenregister of een uitkering"
Lees het verhaal
Praktijkvehaal 3 van 3:“Ik ben enorm dankbaar dat ik nu een leuke baan met vaste werktijden heb”
Lees het verhaal