Heftruckcertificaat voor Oekraïense werkzoekenden

Vanuit Achterhoek Werkt Door zet Laborijn zich in voor het heftruckcertificaat voor Oekraïense werkzoekenden. Een tolk hielp hen.

Oekraïense werkzoekenden aan het werk

Tijdens de spreekuren werk voor Oekraïense werknemers komen wekelijks mannen en vrouwen die graag willen werken. Vanuit Achterhoek Werkt Door helpt Laborijn deze werkzoekenden. Bijvoorbeeld door hun kansen op de arbeidsmarkt te bekijken. En als het kan, te vergroten. Zo is er veel werk in de logistiek. Maar om kans te maken op duurzaam werk in deze sector, is beheersing van de Nederlandse taal van belang. En ook een heftruckcertificaat. De werkzoekenden zijn vaak al bezig met het leren van de Nederlandse taal. Dat kost tijd. Het behalen van een heftruckcertificaat gaat veel sneller. Tenminste, als je Nederlands kunt…

Training bij Laborijn

Via Achterhoek Werkt Door hebben 4 Oekraïense werkzoekenden de kans gepakt om snel een heftruck-certificaat te behalen. Zo komt voor hen een baan in de logistiek meer binnen handbereik. De cursus werd uitgevoerd door een trainer van Laborijn. Om het taalprobleem te trotseren, zette Laborijn een Oekraïense tolk in. Deze was tijdens de 2 cursusdagen bij de cursisten aanwezig. Zo kon de trainer Nederlands praten en konden de Oekraïense cursisten hem verstaan dankzij de tolk.

Eerste keer met een tolk

Voor trainer Rudy (Wieskamp, coördinator magazijn/logistiek) was dit de eerste keer om op deze manier een groep te helpen bij het behalen van hun heftruck-certificaat. Hij vertelt enthousiast: “Ik heb de eerste groep Oekraïners heftruckcursus gegeven. Samen met onze tolk ging het heel goed. Deze groep laat echt zien dat ze graag willen werken. Het was erg leuk en fijn om deze werkzoekenden op deze manier te kunnen helpen.”

De cursus was een groot succes. En nu op naar werk in de logistiek!

Kijk voor meer informatie over Oekraïners aan het werk in Nederland op de pagina ‘Oekraïners & Werk’.

Meer praktijkverhalen

Praktijkvehaal 1 van 3:“Via 'Achterhoek Werkt Door' ben ik bij een werkgever terecht gekomen die mij op weg helpt. Ik heb het daar helemaal naar mijn zin”
Lees het verhaal
Praktijkvehaal 2 van 3:"Mijn doel was en bleef het vinden van een passende, nieuwe baan en niet het Doelgroepenregister of een uitkering"
Lees het verhaal
Praktijkvehaal 3 van 3:"Er is een einde gekomen aan de onzekerheid"
Lees het verhaal