Ilse zette een loopbaancoach in

“Ik wilde een nieuwe baan in een andere richting, waar ik het hopelijk erg naar mijn zin zou krijgen. Voor mij is de loopbaancoach een erg positieve ervaring geweest”

Ilse werkte 28 jaar in een kledingwinkel. Dankzij de loopbaancoach van Achterhoek Werkt Door durfde ze een carrièreswitch aan. Nu werkt ze met veel plezier bij een technisch (familie)bedrijf.

Loopbaancoach

“Dat ik een andere richting wilde inslaan, was duidelijk. Maar welke richting dan? Ik had geen idee. Via Achterhoek Werkt Door kreeg ik een loopbaancoach en samen zijn we aan de slag gegaan. Langzaam werd duidelijk in welke richting ik het moest gaan zoeken. Niet alleen wat bij mij zou passen, maar ook wat voor een soort bedrijf het moest worden.”

CV tiptop in orde

“Er was één moment waarop ik het even niet meer overzag. Mijn coach heeft het toen goed opgepakt, daarna kon ik weer verder in het proces. Nadat we mijn CV tiptop in orde hadden gekregen, ben ik gaan solliciteren. Dat resulteerde al snel in een nieuwe baan.”

De moeite waard

“Het traject heeft mij ook zelfinzicht gegeven. Wat zijn mijn kwaliteiten? Hoe zien anderen mij? En wat zijn mijn normen en waarden? Je moet hier wel tijd in willen investeren, maar het is zeer zeker de moeite waard. Je krijgt inzicht in jezelf en waar je naartoe wilt in de toekomst. Het was absoluut een grote stap om na 28 jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, een switch te maken. Door dit traject heb ik de stap durven maken.”

Meer praktijkverhalen

Praktijkvehaal 1 van 3:“Een zorgberoep was nooit bij me opgekomen”
Lees het verhaal
Praktijkvehaal 2 van 3:“Via 'Achterhoek Werkt Door' ben ik bij een werkgever terecht gekomen die mij op weg helpt. Ik heb het daar helemaal naar mijn zin”
Lees het verhaal
Praktijkvehaal 3 van 3:"Mijn doel was en bleef het vinden van een passende, nieuwe baan en niet het Doelgroepenregister of een uitkering"
Lees het verhaal