Over ons

Achterhoek Werkt Door

Het team van Achterhoek Werkt Door is één van de 35 Regionale Mobiliteitsteams die sinds de start van de coronacrisis in heel Nederland zijn opgericht. Wij bieden hulp op maat aan werknemers, werkzoekenden, starters, zzp’ers en werkgevers in de 8 Achterhoekse gemeenten. Dit zijn: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Voor jongeren en mensen uit de Banenafspraak hebben we speciale aandacht.

Mismatch op de arbeidsmarkt verkleinen

Ons doel is werkloosheid te voorkomen. En als voorkomen echt niet lukt, willen wij dat deze periode zo kort mogelijk duurt. Dit doen wij door de vraag naar en het aanbod van medewerkers bij elkaar te brengen. Mooier gezegd: wij willen de mismatch op de arbeidsmarkt van de Achterhoek verkleinen.

“Door intensieve samenwerking kunnen we voorkomen dat mensen een uitkering moeten aanvragen”

Herstelpakket van het kabinet

Het team van Achterhoek Werkt Door komt net als alle andere Regionale Mobiliteitsteams voort uit het landelijke steun- en herstelpakket van het kabinet. Iedere arbeidsmarktregio in Nederland krijgt vanuit het Rijk middelen om een Regionaal Mobiliteitsteam op te zetten. In de Achterhoek is het team een samenwerking tussen FNV, CNV, VNO-NCW, het onderwijs (zoals het Graafschap College), SBB, het UWV en de Achterhoekse gemeenten. Samen hebben wij veel mogelijkheden in huis om werkgevers en werknemers met elkaar te verbinden. Van extra begeleiding tot loopbaanadvies en (om)scholing. En van scholing via praktijkleren in het mbo tot hulp bij schulden.

Ideaalplaatje: one-stop-shop

Hoe dit er in de praktijk uitziet? Wij begeleiden werknemers met coaching, training en eventueel opleiding van werk naar werk. Werkzoekenden kunnen op hun beurt rekenen op persoonlijke begeleiding bij hun zoektocht naar werk. Ook verbinden wij werkgevers die werknemers van werk naar werk willen helpen. Wij vinden het belangrijk dat het niet uitmaakt waar iemand aanklopt; in de Achterhoek zijn werkzoekenden, werknemers en werkgevers bij elke partner aan het juiste adres. ‘One-stop-shop’ noemen we onze aanpak.

“Het maakt niet uit bij welke deur mensen aankloppen. Ze worden overal geholpen”

Duurzame en brede samenwerking

Hoewel de coronacrisis de aanleiding is van het team van Achterhoek Werkt Door, is ons ideaalplaatje een duurzame samenwerking. Samen dragen we eraan bij dat mensen werk en inkomen hebben, zich waardevol blijven voelen, de economie zo goed als het kan doordraait én de Achterhoekse arbeidsmarkt nog beter gaat functioneren. Zo willen wij de economie van onze mooie regio laten groeien.

Voer een getal tussen 0 en 0 in.
0612345678 (10 cijfers, zonder streepje)
Ben je na 12 maart 2020 werkzoekende geworden?*
Word je binnenkort met werkloosheid bedreigd?*
Heb je extra ondersteuning nodig?*
Ben je werkgever?*
Hierbij geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken en delen met het team van Achterhoek Werkt Door en deelnemende organisaties*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.