Toegankelijkheid

Achterhoek Werkt Door vindt het belangrijk dat elke bezoeker van onze website de informatie goed tot zich kan nemen. Daarom hebben wij veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de website.

Contrast en voorlezen

Een van de onderdelen waarmee we bij het bouwen van de website rekening hebben gehouden, is voldoende contrast. Op deze manier is de website ook geschikt voor bezoekers die minder goed kleuren kunnen onderscheiden. Wie de website liever laat voorlezen, kan gebruikmaken van de eigen voorlees-software. Onze website hebben we daarvoor geschikt gemaakt.

Tekst vergroten

Soms kan het prettig zijn om de tekst groter op het scherm te krijgen. Daarvoor kun je inzoomen, via de gewone functie op je computer. De website laat dit zonder problemen toe.

Dyslexie-lettertype

Voor mensen met dyslexie zijn verschillende lettertypes ontwikkeld, zoals Open Dyslexic. Zoals je ziet, gebruikt de website van Achterhoek Werkt Door een ander lettertype. Toch kun je ook deze website lezen in een dyslexie-lettertype, door een extensie toe te voegen aan je Google Chrome browser (klik hier voor meer informatie). Het toevoegen van een dyslexie-lettertype kan als volgt:

  • Ga naar de Chrome Web Store
  • Selecteer onder ‘Categorie├źn in het vervolg-keuzemenu ‘Toegankelijkheid’
  • Klik op ‘Toev. aan Chrome’ (betekent: toevoegen aan Chrome)
  • Klik op ‘Extensie toevoegen’

Tips voor betere toegankelijkheid

Heb je tips om de toegankelijkheid van de website verder te verbeteren? Laat ons deze weten via [email protected] of ga naar de contactpagina.