Bijstandsgerechtigden en nug’ers bij Achterhoek Werkt Door

De regionale mobiliteitsteams kunnen vanaf 1 juni 2022 ook inwoners met een bijstandsuitkering van dienst zijn. En zogenaamde ‘niet-uitkeringsgerechtigden’ (nug’ers). Dus bijstandsgerechtigden en nug’ers zijn vanaf nu ook welkom bij Achterhoek Werkt Door. Dit besluit van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betekent dat Achterhoek Werkt Door voortaan voor meer inwoners klaarstaat.

Bijstandsgerechtigden en nug’ers

Tot nu toe kon Achterhoek Werkt Door alleen inwoners helpen die sinds de coronapandemie werkloos waren geworden. Dus sinds 12 maart 2020. Die datum vervalt nu. En dat betekent dat ook inwoners die al langer op zoek zijn naar werk, gebruik kunnen maken van de ondersteuning vanuit Achterhoek Werkt Door. Tot deze groep behoren onder meer inwoners met een bijstandsuitkering en nug’ers

Van begeleiding tot scholing

De professionals van Achterhoek Werkt Door bekijken per inwoner wat er nodig is om weer werk te vinden. Welke hulp precies wordt ingezet, hangt af van de situatie van degene die zich meldt. Het kan gaan om begeleiding, loopbaanadvies, scholing of bijvoorbeeld praktijkleren. De dienstverlening vanuit Achterhoek Werkt Door is gratis.

Bijstandsgerechtigden en nug’ers zijn ook welkom bij Achterhoek Werkt Door. Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen.