Samen gingen we d’ran op de beursvloer

Van welk werkmoment heb je de afgelopen tijd genoten? Een goede vraag van spreekster Marlies Jellema die woensdag 20 september het podium beklom van de beursvloer en bijeenkomst ‘Samen d’ran!’ van de IG&D, gemeente Doetinchem en DOC Opleiding en Training. Ook ‘Achterhoek Werkt Door’ was van de partij.

Werkgeluk

De vraag zette de aanwezigen meteen aan het denken. Reacties uit het publiek varieerden van ‘mijn baas gaf me een bedankkaartje nadat een audit was geslaagd’ tot ‘klanten vragen specifiek om mij bij een terugkerende opdracht of bedanken me voor mijn input’. Werkgeluk heeft te maken met drie pijlers: plezier, erkenning en zingeving.

Onbetaalbaar

“Als je vaker positief terug kan kijken op mooie of leuke werkmomenten, voel je je fijner en gewaardeerd in je functie, onbetaalbaar misschien wel. Want wat heb je aan een dik salaris als je geen erkenning krijgt, geen plezier in je werk hebt of je afvraagt waarvoor je het eigenlijk allemaal doet?”, zegt Marlies Jellema ook.

Jij maakt het!

Een superpositieve presentatie met als gevolg dat je als vanzelf vaker kijkt naar wat voor jou belangrijk is in een baan. Ook voor de campagne ‘Jij maakt het!’ was ruimte op het podium. Niels Springeling van de gemeente Doetinchem nam de aanwezigen mee in de campagne die erop is gericht om Ongekend talent weer, of meer, aan de slag te krijgen. “Ongekend talent wil zeggen: er zijn een paar duizend mensen in gemeente Doetinchem en omstreken die nu niet werken maar dat wel zouden kunnen en willen. Of bijvoorbeeld parttimers die méér uren zouden kunnen gaan werken bij hun organisatie dan dat ze nu doen”, legt Springeling uit.

Aan het denken gezet

De campagne die geïnitieerd is door de gemeente Doetinchem, maar wordt uitgevoerd door regionaal mobiliteitsteam ‘Achterhoek Werkt Door’, is erop gericht meer mensen te activeren aan het werk te gaan. Springeling: “Of bijvoorbeeld de lange files op de A12 te vermijden en lekker gewoon in je eigen omgeving naar werk te gaan zoeken.” Met een social media en print campagne maar ook borden langs de weg worden mensen aan het denken gezet en hopelijk de drempel verkleind om aan de slag te gaan.

Beursvloer

Na de presentaties was er tijd voor de beursvloer. Maar liefst 12 beursdeelnemers, waaronder ‘Achterhoek Werkt Door’ stonden klaar om werkgevers en ondernemers te voorzien van handige tips en tricks over de arbeidsmarkt. Het was ook fijn voor ondernemers om eens live kennis te maken met de mensen achter de organisatie; vaak kan het een drempel zijn om de telefoon te pakken omdat je niet weet wat een organisatie precies doet en voor jou kan betekenen. Na deze bijeenkomst is het voor velen een stuk makkelijker geworden.

Samen gingen we d’ran

Meer weten over de organisatie achter deze geslaagde bijeenkomst en beursvloer? Of lees het totale verslag op de website van de IG&D Bedrijvig Doetinchem.