Ruben werkt nu bij Laborijn

"Mijn doel was en bleef het vinden van een passende, nieuwe baan en niet het Doelgroepenregister of een uitkering"

Ruben* (27) volgde een hbo-studie Communicatie, waarna hij een tijdelijke, parttimebaan vond. Zijn droom was echter een fulltimebaan op zijn niveau. Hij solliciteerde veel, maar het lukte niet om werk te vinden dat bij hem paste.

Autismespectrumstoornis

Daarom ging hij actief op zoek naar instanties waar hij advies kon krijgen. Omdat Ruben een autismespectrumstoornis heeft, kon hij mogelijk aanspraak maken op bepaalde regelingen. Intussen ging hij door met solliciteren, vooral op marketing- en communicatiefuncties, waar hij voor gestudeerd had. Maar dit resulteerde nog altijd niet in een passende baan.

Doelgroepregister

Uiteindelijk kwam hij in contact met Buurtplein Doetinchem. Daar werd bekeken of hij in aanmerking zou komen voor het Doelgroepregister, een regeling bestemd voor mensen met een arbeidsbeperking die moeilijk werk vinden of behouden door bijvoorbeeld een ziekte of handicap. Dit bleek niet het geval.

Geschikte werkplek

Ruben keek daarna samen met een buurtcoach naar andere mogelijkheden. “Mijn doel was en bleef het vinden van een passende, nieuwe baan en niet het Doelgroepregister of een uitkering”, zegt hij. Buurtplein bracht hem in contact met het regionaal mobiliteitsteam ‘Achterhoek Werkt Door’ en zo kwam hij in gesprek met een re-integratieconsulent van Laborijn. Toen bleek al snel dat er bij Laborijn waarschijnlijk geschikte werkplekken zouden zijn voor Ruben.

Contract

Na een korte stage in een administratieve functie op hbo-niveau, kreeg Ruben een contract aangeboden voor 4 dagen per week. Ruben was daar erg blij mee: “Het werk vereist een gestructureerde aanpak en dat is goed voor mij. De afwisseling in werkzaamheden vind ik leuk. En de afdeling is over het algemeen gezellig.”

Zoek een coach

Ruben is zeer tevreden over de hulp die hij kreeg van Buurtplein en Laborijn. Hij raadt mensen die op zoek zijn naar passend werk, dan ook aan om een hulpinstantie in te schakelen. “Of ga op zoek naar een coach die ervaring heeft met mensen aan werk te helpen.”

*’Ruben’ is niet zijn echte naam. Op verzoek van ‘Ruben’ hebben we zijn naam veranderd. De foto is afkomstig van een fotobank.

Ook op zoek naar ander werk, maar het lukt nog niet? Neem contact op met het team van ‘Achterhoek Werkt Door’.

Meer praktijkverhalen

Praktijkvehaal 1 van 3:“Een zorgberoep was nooit bij me opgekomen”
Lees het verhaal
Praktijkvehaal 2 van 3:“Via 'Achterhoek Werkt Door' ben ik bij een werkgever terecht gekomen die mij op weg helpt. Ik heb het daar helemaal naar mijn zin”
Lees het verhaal
Praktijkvehaal 3 van 3:“Ik ben enorm dankbaar dat ik nu een leuke baan met vaste werktijden heb”
Lees het verhaal